A SUP Vállalatirányítási Rendszer a kliens-szerver architektúrából következően alapvetően hálózati működési környezetre van tervezve, azonban működtethető egygépes környezetben is, ún. localserver üzemmódban. Lehetőség van a Microsoft Windows Terminál Szerver (RDP), vagy Citrix környezetben történő üzemeltetésre is.

Szerver oldali hardver

A szerver teljesítményét és memória (RAM) kapacitását a feldolgozandó adatmennyiséggel, és a várható munkahelyek számával összhangban kell meghatározni. A merevlemez kapacitás a könyvelt cégek számával, ill. az éves várható könyvelési tételszámmal függ össze.
Fontos olyan gépet választani erre a célra, mely folyamatos, megbízható rendelkezésre állást biztosít. Ilyenek pl.: a Dell, HP, IBM stb. szerverek. Olyan architektúrát kell választani amely lehetővé teszi a Firebird SQL adatbázismotor telepítését. (lásd: http://www.firebirdsql.org )
Ha a szerver operációs rendszer valamelyik Windows, az ajánlotthoz képest további legalább 4 GB RAM-ot célszerű biztosítani.

  • Közepes kiépítettségű Linux szerver: Intel® Core™ i7 vagy jobb kategóriájú processzor, 4 GB vagy több RAM, 500 GB merevlemez, szünetmentes tápegység.
  • Egy „erősebb” Linux szerver: Intel Xeon processzor, vagy egyéb szerver architektúra, 4 GB vagy több RAM, 3×500 GB (hot-plug, vagy non hot-plug) RAID5 merevlemez, mentést biztosító eszköz, szünetmentes tápegység.
  • Átlagos Windows szerver: Intel Xeon kategóriájú processzor, 8 GB vagy több RAM, 3×500 GB HDD (RAID), szünetmentes tápegység

Szerver oldali szoftver

  • Linux: az Firebird SQL adatbázisszerver üzemeltetéséhez általunk ajánlott Linux disztribúció: Debian vagy Ubuntu. File szerver modulként a Samba szükséges.
    A Firebird SQL adatbázis szervert a disztribúció repozitorijából, vagy Docker.CE környezetben lehetséges telepíteni.
  • Windows Szerver termékcsalád: Windows 2008/2008R2 Server változatoktól kezdődően, 2019 DataCenter-ig bármi megfelelő.
  • Windows Desktop termékcsalád (nem ideális, de kis cégek esetében szóba jöhet): Windows 10 Professional.
  • Mac OS X: A Firebird SQL szerver támogatja, de a SUP rendszerrel kapcsolatosan gyakorlati megvalósításról még nincs tudomásunk.

Kliens oldali hardver

Intel® Core™ i3 vagy jobb kategóriájú számítógép, további alkalmazásoktól függően legalább 4 GB RAM, 500 MB szabad merevlemez kapacitás, 1024×768 képpont felbontásra beállított monitor.

Kliens oldali szoftver

Operációs rendszer: Windows 10, (Windows 7) Professional vagy Ultimate változata.
 A Windows 95/98/Me/Vista/2000/XP és egyéb Home  vagy Embedded (IoT) változatok nem alkalmasak!

Szükséges továbbá a Firebird SQL adatbázismotor kliensének telepítése. Ajánlott a Windows legutolsó Service Pack telepítése.