Pénzügy modul

A pénzügyi modul feladata, hogy minden pénzmozgással járó gazdasági eseményt, lehetőleg az esemény bekövetkezésével egyidejűleg regisztrálni lehessen. A berögzített bizonylatok automatikusan belekerülnek a főkönyvi könyvelésbe, valamint ezekből számos pénzügyi kimutatás készíthető. A pénzügyi feldolgozás erősen főkönyv-centrikus.

FELÉPÍTÉSE

– SZÁMLA, BANK, PÉNZTÁR RÖGZÍTÉSE
– NYITOTT-ZÁRT FOLYÓSZÁMLA
– KOMPENZÁLÁS
– PARTNER KIMUTATÁS
– BEÉRKEZŐ SZÁMLÁK IGAZOLTATÁSA
– BANKKIVONATOK FOGADÁSA, UTALÁSI CSOMAGOK KÉSZÍTÉSE
– PÉNZÜGYI LEVELEZÉSEK

  • Egységes vállalati partnertörzs nyilvántartás. Lehetőség van több bankszámla, telephely, kapcsolattartó személyek kezelésére. Van beépített telefonszám tárcsázó és E-mail küldő szolgáltatás. 
  • Számla, bank, pénztár bizonylat rögzítések, bizonylat képének tárolása. Az rögzítés során lehetőség van a közvetlen kontírozásra is. Az ún. pénzügyi jogcímek segítségével nem közvetlenül is kontírozhatók a bizonylatok. A titkársági iktatás modulon keresztül lehetőség van a bizonylat scannelt képének csatolására. Nagy tömegű bizonylat a számlákra ragasztott – QR-kódot tartalmazó – rögzítési címke segítségével kezelhető. 
  • Előlegek kezelése. Előleg számla kiállítással vagy anélkül. 
  • ÁFA kulcsok kezelése. A rendszer ún. ÁFA kódokon keresztül biztosítja a különböző ÁFA-k azonosítását. Ezek közül a normál használatban levők évente frissítésre kerülnek. Emellett a speciális esetek kezelése érdekében lehetőség van saját ÁFA kódok létrehozására is. Az ÁFA kód biztosítja az ÁFA bevallás megfelelő sorának kijelölését is. 
  • Szállítói, vevői és egyéb folyószámlák kezelése. Nyitott és zárt folyószámla tételek különválasztása, visszamenőleges lekérdezés lehetősége. 
  • Kintlévőségek kezelése, lejárat szerinti összesítés. A folyószámla modul fontos szolgáltatása. 
  • Kompenzáció. Kompenzáló levél készítése, elfogadott kompenzálás automatizált könyvelése. 
  • Árfolyam-különbözetek és rendezési leírások automatikus lekönyvelése. A deviza árfolyam változásai miatt keletkező árfolyam különbözetek, ill. a kisebb összegű folyószámla kiegyenlítési eltérések automatikusan leírhatók. 
  • Egyenlegközlő és fizetési felszólító levelek. A levelek készítése történhet közvetlenül egy adott folyószámla tételei alapján, vagy csoportosan. A fizetési felszólítások folyamatosan küldhetők a “frissen” lejárt számlák alapján. Több levélszöveg is definiálható. 
    A partnertörzsben meghatározható, hogy mely partner kaphat fizetési felszólítást. 
  • Késedelmi kamat kezelése. A kiegyenlített számlák alapján a kamat kivetés történhet kamatközlő levél készítésével, vagy a szerződés szerinti számlák készítése esetén automatikus számla tételsor generálással. Az összes kamat számítási módozat elérhető. 
  • Beérkező számlák igazoltatása. Az igazolatlan beérkező számlák nem kerülnek bele a könyvelésbe, a folyószámlába, és az utalásra váró számlák közé. Lehetőség van arra, hogy a számlát az adott terület felelőse a rendszer segítségével igazolja. Amennyiben a bizonylatok képének scannelése is használatban van, az igazoló ezt megtekintheti az igazolás előtt. 
  • Átutalási megbízások készítése. Napi utalási csomagok összeállítása, kapcsolódás banki ügyfélterminál programokhoz. Partnerenként több bankszámlaszám kezelése. 
  • Banki kivonatok fogadása. Folyószámlás tételek automatizált könyvelése.