Nagy mennyiségű számla esetén kézenfekvő megoldást nyújt a kézi feldogozást kiváltó automatikus számlafeldolgozó rendszer bevezetése. Professzionális megoldást biztosít a számlák automatizált tömeges rögzítéséhez, mely segítségével jelentősen csökken a ráfordított munkaidő.

Míg a hagyományos rögzítés esetén minden számla egyesével teljeskörűen könyvelésre kerül, ennél a módnál az egyes munkafázisok külön hajtódnak végre az összes feldolgozás alatt álló számlán.

Az automata különösen hatékony az egyszerű sémát követő, visszatérő partnerek részére kiállított (pl.: nagyker tevékenység) kimenő számlák feldolgozásában. Az automata hatékonysága számos tényezőtől függ, azonban az volt a célunk, hogy a rendszerben már működő számos meglévő automatizmust egy valóban innovatív, hatékonyságot növelő új funkcióval bővítsük.

A SUP rendszer automata számlafeldolgozó modulja a kimenő számlák NAV adatszolgáltatás XML-t dolgozza fel. A feldolgozási folyamat során a könyvelési tételhez a számlák PDF képét is lehetőség van csatolni.

Időzített éjszakai számla letöltése és előfeldolgozás lehetősége.
Nagyobb könyvelőirodák, vagy nagy mennyiségű beérkező számla esetén hasznos lehet, ha a szolgáltatást nem napközben, hanem a NAV szerver számára kevésbé terhelt éjszakai időszakban kerül alkalmazásra.
A SUP rendszer, a DbConnector modul segítségével, a munkafolyamatot hatékonyabbá teheti azáltal, hogy a beérkező vagy kimenő számlák letöltése és előfeldolgoza ütemezett éjszakai feladatként hajtódik végre.